Den sanna storyn

Om mitt, Maria Bouvins, självledarskap och varför jag driver Sann Utveckling!

Jag tror att vi alla mår som bäst när vi kan vara oss själva och göra det vi trivs med och är bra på; och vi då även skapar den bästa omgivningen för varandra, för gynnsam utveckling och optimala resultat.

Jag drivs av att hjälpa andra att hitta och använda sina unika styrkor & sin inre kraft på rätt sätt för att ta sig till sitt drömläge (eller så nära det går). Det gläder mig oerhört mycket när jag ser att en viktig insikt sjunker in, en positiv förändring har påbörjats och när stora resultat sker. Här berättar jag om min egen resa från stress, oro och låg självkänsla till lugn, glädje och styrka. Det ledde till att jag bytte min juristkarriär mot egenföretagare; för att hjälpa andra att leda sig själva på motsvarande sätt som jag själv gjort. 

 

Fast i negativa tankar, vanor och beteenden

Så länge jag kan minnas har jag styrts av andras förväntningar på mig. Eller rättare sagt, vad jag trode att andra förväntade sig av mig. Jag pressade mig själv hårt för att vara till lags, utan att fundera över vad jag själv ville eller mådde bra av. Det ledde till ett starkt prestationsstyrt sätt att leva och arbeta. Jag skulle prestera i allt och trodde att det var enda sättet att bli uppskattad och omtyckt. Det ledde också till ett extremt stort kontrollbehov, så att jag kunde skapa det resultat jag trodde andre ville ha. Jag behöver väl inte säga att det ledde till mycket stress och press; och väldigt lite glädje. Stressen ökade i takt med kraven från omgivningen och från mig själv. Jag mådde dåligt och kände stark stress i princip dygnet runt och hann oftast inte komma ner i varv under semestern innan jag började stressa upp mig för att börja jobba igen.

Jag höll på att gå sönder.

Jag vill göra något mer meningsfullt; för mig!

Utåt sett hade jag allt. Jag hade ett arbete med hög status och lön. Jag hade (och har) ett fint hus, en man, vänner och allt det där andra som man har som “lyckad”. Men, på insidan var det ändå ett stort svart kaos. Jag längtade efter något annat, jag visste bara inte vad. Jag kunde inte heller sätta fingret på varför jag inte trivdes där jag var. Jag hade spännande och utmanande arbetsuppgifter och jag hade trevliga arbetskollegor. Ändå blev det klart för mig att jag var på fel plats. Jag kände att jag ville göra något mer meningsfullt. Men vad var det? Och hur tar man reda på det?

Jag vet inte! Jag kan inte!

Eftersom jag så länge jag kan minnas gjort det som jag trodde att andra förväntade sig av mig, utan att egentligen reflektera över vad jag själv vill hade jag helt tappat bort mig själv. Jag visste inte vad jag ville. Jag visste inte vad som är mina styrkor. Jag visste inte vad som är mina kärnvärden/ledord. Jag visste inte vad som driver mig. Jag hade med andra ord ingen god självkännedom. Dessutom var både självkänsla och självförtroende riktigt låga. Jag mådde sämre och sämre både av stress och vetskapen om att jag var på fel arbetsplats. Ändå vågade jag inte göra något åt situationen. Vilket annat jobb skulle jag klara av? Att behöva lära mig något nytt kändes oerhört jobbigt. Jag visste ju i alla fall vad jag hade. Min energi var låg och tron på mig själv i princip icke-existerande.

Så vad gjorde jag?

Jag förstod att jag behövde stärka mig själv för att våga söka jobb och för att tro på att jag faktiskt hade något att bidra med. Jag googlade på “personlig utveckling” och då började min resa; sakta framåt.

Parallellt började jag ta tag i min stress. Det tog tid, men när jag väl hittade mindfulness gick det bättre och bättre. Mindfulnessträningen gjorde att jag skapade mig själv små korta pauser i den ständiga strömmen av oroande och stressande tankar. Jag började inse vikten av att ta in det fina som finns runt omkring och det blev allt viktigare med egentid, promenader i naturen och meditationer.

 

Ju mer tid och möjlighet jag fick att reflektera och lyssna inåt över vad jag ville, desto närmare kom jag mitt mål att få reda på vad jag egentligen ville. Och i takt med att jag stärkte mig själv kunde jag också tro på att jag skulle klara av att göra det jag ville och ta de stegen som behövdes. Jag insåg tidigt att jag ville göra något helt annat och till slut vågade jag också börja söka annat än traditionella juristjobb (som ju var det jag trodde förväntades av mig). Jag ville förändra saker till det bättre. Jag ville hjälpa personer att må bra.

Det var först när jag gjorde min första målbild, vilket krävde att jag gjorde klart för mig vart jag ville, som jag började uppnå resultat karriärmässigt. Jag hittade och sökte ett jobb som kändes som “mig”. Jag sökte och blev kallad till intervju, där jag kunde vara mig själv fullt ut; och det uppskattades. Jag fick jobbet. Det var då jag blev introducerad i de mjuka frågorna i arbetslivet. Då gick det fort. Det tog inte lång tid förrän jag hade utbildat mig till samtalscoach och mindfulnessintruktör och begärde tjänstledigt för att starta eget; den verksamhet som jag nu driver.

Intervju – Livesändning

Du kan också lyssna på intervjun här intill där jag berättar om min karriärresa från advokat till egenföretagare inom självlederskap.

Sann Utvecklings metod

(Som motsvarar det sätt på vilket jag tog tag i mina utmaningar och vände dem till styrkor, möjligheter och mål. Och det sätt jag fortfarande använder, både för mitt personliga ledarskap och i ledarskapet gentemot mina kunder)

Stanna upp

 • Ta pauser
 • Få återhämtning
 • Vila

Reflektera

 • Vad vill du uppnå?
 • Vad behöver du då?

Planera

 • Sätt tydliga och motiverande mål!
 • Skapa en handlingsplan!

Agera

 • Gör det du behöver!
 • Steg för steg
 • Prestera!

Jag vill inspirera, coacha och vägleda dig till ditt framgångsrika personliga ledarskap!

Kan jag, kan du! Vill du ha min hjälp?

Sann Utveckling – Vad betyder det?

Jo, det handlar om att bli den du verkligen är.

 • Att hitta dina unika styrkor och använda dem rätt
 • Att bryta dig loss från dina gamla begränsande vanor, tankesätt och beteenden
 • Att låta din inre styrka och kraft bryta sig igenom stress, oro, kontroll, prestation och andra hinder
 • Att våga vara dig själv (utan att tänka vad andra säger eller tycker)
 • Att hitta och gå din väg, för styrka, trygghet och glädje

Det kräver naturligtvis utveckling, personlig utveckling. Utveckling som kommer inifrån. Utveckling som gör att du är sann (ärlig) mot dig själv och andra.
= Sann Utveckling!

Min resa har inte slutat! Jag lär mig ständigt nytt och lär ut det jag lär mig. Jag driver Sann Utveckling för att skapa glädje och frihet både för mig och för dig! Klicka gärna på presenten här om du vill ha gratis tips, vägledning och annat.

Med den unika kombinationen av och balansen mellan två världar;
– egen erfarenhet av högt prestationsstyrt arbete, som jurist, kvalitetskrav och professionalism, och
– intresse för och utbildning inom personlig & själslig utveckling, förändringsprocesser och kommunikation samt med stor lyhördhet
får du verktyg som verkligen fungerar i din vardag! Utveckling från både hjärna och hjärta.

Gratis tips!

Sann Utvecklings värdegrunder

Omtanke hos Sann Utveckling

Omtanke

Alla tjänster och alla kontakter genomförs med en stor grad av omtanke för kunden. Jag är lyhörd och lyssnar nyfiket in vad du behöver. Jag delar på ett varmt och öppet sätt med mig av mina erfarenheter och kunskaper. Du som kund står i fokus och tjänsterna anpassas efter dina behov.

Kvalité hos Sann Utveckling

Kvalité

I tjänsterna tar jag med det viktigaste från min bakgrund från en starkt prestationsinriktad bransch; nämligen fokus på klientens/kundens bästa. Du som kund får tjänster av hög kvalité och med ett högt mervärde. Jag analyserar, genomför och följer upp på ett sätt som ger dig trygghet och kvalitet. Du som kund ska bli nöjd.

Energi hos Sann Utveckling

Energi

För att orka genomföra förändringar och nå dit du vill behövs energi. Energin kommer inifrån och från ditt förhållningssätt. Energi smittar dessutom av sig, så positiva (så väl som negativa) inställningar smittar av sig. Jag skapar positiv energi och hjälper dig att hitta den.

Nytänkande hos Sann Utveckling

Nytänkande

För att förändra något krävs nytänkande. Jag inspirerar dig att tänka på nya sätt och våga testa nya vägar och alternativa metoder.

Share This: